Urban Makelaars

Urban verkooptips

Hieronder geven we u een aantal tips, waarmee u met kleine en eenvoudige aanpassingen uw huis aantrekkelijker maakt voor de kijkers die straks u huis bekijken.

Huis op internet!
Internet is hét medium om in korte tijd zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken. Funda.nl van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste en best bezochte huizensite van Nederland. De site heeft dagelijks meer dan 200.000 bezoekers. Op “Funda” kunnen woningzoekenden huizen selecteren op onder andere regio, woonplaats, minimum en maximum vraagprijs. Als u snel uw huis wilt verkopen is het belangrijk om in de juiste selectie van een zoekmachine terecht te komen. Van groot belang is dat uw vraagprijs – in verhouding tot het type woning – niet te hoog is. Stel: de prijzen van een doorsnee woning in uw omgeving liggen tussen de € 210.000,- en € 240.000,-. Als uw woning bijvoorbeeld voorzien is van een luxe keuken met kookeiland, bent u misschien geneigd om een hoger bedrag voor uw woning te vragen. Houdt er dan wel rekening mee, dat een vraagprijs die hoger ligt dan de gemiddelde prijs voor een zelfde type woning nadelig kan zijn. Het risico bestaat dan, dat uw woning minder snel wordt gevonden door de zoekers van de huizensite. Een realistische prijs vergroot uw kans op een snellere verkoop!

Foto's!
Naast een reële vraagprijs zijn goede foto’s van uw huis heel belangrijk. Gebruik alleen recente foto’s! Een foto van een tuin die volop in bloei staat kunt u natuurlijk niet gebruiken in de winter. Ook het soort foto’s speelt een belangrijke rol. Gebruikt u foto’s die de woning groter doen lijken, dan vergroot u de kans dat geïnteresseerden teleurgesteld zijn bij het bezichtigen van de woning. Probeer de foto’s zoveel mogelijk overeen te laten komen met de werkelijkheid!

U krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk!
Ook de buitenzijde van een huis moet aantrekkelijk en vooral uitnodigend zijn. Voordat belangstellenden een woning van binnen gaan bezichtigen, rijden ze bijna altijd eerst langs het huis. Zorg bij de verkoop, dat je huis uitnodigt en de tuin niet vol met fietsen staat, de vuilnisbakken verdekt opgesteld staan en het onkruid uit de tuin is. Bladdert de verf van de gevel en de kozijnen af? Ga dan aan de slag met een schuurmachine en een pot verf. Een huis verkoopt beter, als de buitenkant er goed uitziet. Bovendien verhoogt u op deze manier de kans dat een toevallige passant geïnteresseerd raakt in uw woning!

Kleine 'make-overs'!
Een woning met lichte, ruime kamers verkoopt een stuk beter, dan een soortgelijke donkere woning. Met een paar blikken verf maakt u van een verwaarloosd strijkhok een frisse logeerkamer. Het is niet aan te raden een nieuwe keuken of badkamer te plaatsen, als u van plan bent uw woning te verkopen. Dit zijn vaak zeer ingrijpende verbouwingen en zijn daarbij ook nog eens smaakgevoelig. Overigens kan een kleine aanpassing, zoals nieuwe handgrepen al wel veel doen. Kleine “make-overs” hebben vaak een beter effect, hang bijvoorbeeld nieuwe gordijnen op, vervang roestig ijzerwerk en controleer of de ramen en deuren goed sluiten. Ook de plinten van de vloer kunnen het aangezicht verbeteren. Een woning waar nog maar weinig aan hoeft te gebeuren, is vaak een stuk aantrekkelijker!

Creëer sfeer en ruimte!
Zorg ervoor dat uw woning netjes opgeruimd is wanneer er mensen komen bezichtigen. Een huis met veel losse spullen, oogt vaak kleiner. Met een mooie bos bloemen op tafel creëert u al snel een prettige atmosfeer. Laat zien dat er met plezier gewoond wordt. Een woning moet fris ruiken, maar pas op voor dominante geuren zoals lavendel, lelies of de tegenwoordig veelgebruikte geurstekkers en dergelijke. Ook de tuin speelt een belangrijke rol, zorg dat deze er in alle jaargetijden verzorgd uitziet. Al deze onderdelen geven de belangstellende de mogelijkheid om zelf een emotie aan de woning te verbinden!

Kies een verkoopmanier die bij u past!
Nodig daarom Urban Makelaars en twee andere makelaars uit voor een vrijblijvend gesprek en ervaar zelf wat de makelaar nieuwe stijl voor u kan betekenen! 

Urban Makelaars
Tel. 020.303.5090
www.urbanmakelaars.nlUrban Makelaars | Volg ons op: Terug naar boven