Urban Makelaars

U.J. Klarenstraat 7

1066 XJ Amsterdam
Verkocht

Omschrijving

Prachtig licht en modern loftachtig appartement van 76 m2 op een fantastische locatie in een compleet gerenoveerd appartementencomplex (2014). Wat een ruimte!

Woonkamer, keuken, slaapkamer en werkkamer staan in open verbinding met elkaar, wat een geweldig ruimtelijk effect geeft. De stoere keuken van Tulp geeft het appartement een industriële look. De keuken met kookeiland is van hoogwaardige materialen en voorzien van een inductie-kookplaat, afzuigkap (recirculatie), vaatwasser, koelkast, viezer en oven. De badkamer heeft een royale inloopdouche, een toilet (Philippe Starck) en een fraai houten wastafelplanchet met wandkraan en moderne waskom. Het tegelwerk is uitgevoerd met een knipoog naar de jaren ‘50, het oorspronkelijk bouwjaar van het complex.

De woning heeft een loggia (5 m2) aan de straatzijde en een groot balkon (10 m2) aan de tuinzijde. Je hebt dus altijd een plek om in de zon of juist in de schaduw te zitten!

De woning bevindt zich op de tweede verdieping aan de kopgevel van het gebouw. Door de hoge ramen van plafond tot vloer aan noord-, oost- én westgevel (!) is er veel lichtinval en heb je prachtig zicht op de fraaie besloten binnentuin. De woning is volledig geïsoleerd en heeft Thermobel HR ++ beglazing. De hele woning is voorzien van vloerverwarming en een mooie marmoleum vloer (Piet Boon).

De woning maakt deel uit van een in 2014 gerealiseerd CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) met respect voor de oorspronkelijke wederopbouwarchitectuur. Dit bijzondere vernieuwbouwcomplex is genomineerd voor diverse prestigieuze architectuurprijzen en is in 2015 bekroond met de Amsterdamse Architectuurprijs ‘De Gouden Aap’.

Bijzonder detail: wij hebben U.J. Klarenstraat 5, die onder deze woning ligt, ook in de verkoop! Een unieke kans voor mensen die wel dicht bij elkaar willen wonen, maar niet één huishouden willen vormen (samengestelde gezinnen, broers/zussen, meerdere generaties, lat-relaties, vrienden).

Omgeving en bereikbaarheid
De U.J. Klarenstraat ligt in de Staalmanpleinbuurt, net over de ring aan de rand van stadsdeel Nieuw-West. Het is een rustige straat in een ruim opgezette groene wijk met een divers horeca- en winkelaanbod op loopafstand (Radion, Casa Sophia, supermarkten, drogist, slager, bakker, kleermaker, stomerij.) Een variëteit aan hippe horeca en bijzondere winkels vind je in de nabijgelegen populaire Hoofddorppleinbuurt.
Ook tram, bus, metro en trein zijn op steenworp afstand, met directe verbindingen naar o.a. Amsterdam Centrum, Zuidas, Sloterdijk, RAI en Schiphol. Op de fiets ben je met 10 minuten in Vondelpark, Sloterpark of Nieuwe Meer. Met de auto bereik je de A10 binnen enkele minuten. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen en bovendien kun je hier nog twee vergunningen aanvragen!

Vereniging van Eigenaren
Het appartement maakt deel uit van een actieve en financieel gezonde VvE (31 woningen) met een professionele beheerder. De VvE bijdrage is € 81,- per maand. Daarin zitten o.a. opstalverzekering, reservering voor groot onderhoud, dagelijks onderhoud en het onderhoud voor de binnentuin.

Eigendomssituatie:
Het appartementencomplex ligt op grond die eigendom is van de gemeente Amsterdam. De erfpacht is afgekocht tot 1 september 2063. Verkoper heeft tijdig de aanvraag gedaan voor de overstap naar eeuwigdurende erfpacht, dus afkoop tegen de gunstige voorwaarden van 2019 is mogelijk.

Bijzonderheden:

- Bouwjaar 1958, vernieuwbouw 2014
- Woonoppervlak 76 m2 (NEN 2580 gemeten, meetrapport aanwezig)
- Gesitueerd aan de kopgevel
- Geheel geïsoleerd
- Balkons op het oosten en westen
- Besloten binnentuin van ca. 2.800 m² (mandelig eigendom)
- Ruime berging op eigen verdieping
- Vloerverwarming (HR-ketel 2014)
- Aluminium kozijnen voorzien van dubbel HR ++ glas
- Vraaggestuurde mechanische ventilatie
- Mogelijkheid afname zonnepanelen op het dak (lidmaatschap exploitatie vereniging).
- Mogelijkheid voor 2 parkeervergunningen (1e € 50 en 2e € 76,- per 6 maanden)
- Erfpacht afgekocht tot 1 september 2063, mogelijkheid voor eeuwigdurende erfpacht
- Gezonde VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplanning
- VvE bijdrage € 81,- per maand
- Oplevering in overleg

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze woning of direct een bezichtiging plannen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.


Sander Lokhoff
Urban Makelaars
020.303.5090
info@urbanmakelaars.nl

Reageren of doorsturen

Direct een reactie sturen of een aanvraag voor een bezichtiging doen?


Reageren op deze woning Deze woning doorsturen

Deel deze woningUrban Makelaars Terug naar boven